Geschiedenis

Al jaren een begrip

Sinds 1969 is drukkerij Luxor een begrip in Nijmegen en omstreken. Grondlegger van het familiebedrijf is de fam. Maertens. Gedurende de afgelopen jaren is Drukkerij Luxor, dat zich in den beginne vooral richtte op het familiedrukwerk, uitgegroeid tot een veelzijdige organisatie. Anno 2000 heeft Stijn Maertens het bedrijf overgenomen en meegenomen naar de 21e eeuw.

 

Toen mijn ouders in 1969 met een degelpers hier een drukkerij begonnen, hadden ze nog niet nagedacht over een naam. Omdat mijn opa eigenaar was van bioscoop Luxor, was de keuze snel gemaakt. Maar het had net zo goed “De Gruijter” kunnen zijn, want die kruidenierszaak was de vorige “bewoner” van het pand. Daar is later het café La Strada, dat er naast lag, aan toegevoegd. Dat is de reden waarom het er aan de buiten- en binnenkant zo apart uitziet.  Aldus Stijn Maertens.

 

Kom gewoon eens langs

In W.O. II zijn nr. 235 en 237 gebombardeerd. Een deel van het oorspronkelijke pand is gelukkig bewaard gebleven, zoals u kunt zien bij een bezoek aan onze copyshop.

 

 

 

slogan1